Logo Hot-R ballonvaarten Barneveld

Wie zijn de mensen achter Hot-R Ballonvaarten?

Opgegroeid in Barneveld, een heteluchtballon als normaal beschouwen en een passie voor gezelligheid. De basis benodigdheden voor een ballonvaartbedrijf waren al jaren aanwezig. Als gevolg daarvan werd op 1 mei 2012 Hot-R ballonvaarten opgericht door Edcar Vermeulen. Zelf is hij ooit begonnen als ballonvolger. Al snel kwam de wens om ook zelf te kunnen ballonvaren. Er volgde een uitgebreide theorie en praktijk opgeleiding. Toen de kans zich voor deed ging hij de uitdaging aan en richtte hij zijn eigen ballonvaartbedrijf op. Nu ruim 300 Hot-R ballonvaarten verder is Edcar nog steeds de eerste uren van zijn bedrijf niet vergeten. "Het gaat om kwaliteit, delen van de ballonvaart passie met de passagiers en deze een zorgeloze, gezellige ballonvaart bieden" aldus de piloot.  "Zo staan we erin vanaf de eerste minuut" verteld hij trots. Het team komt altijd met 3 personen voor het uitvoeren van de ballonvaart. Natuurlijk een zeer ervaren piloot en altijd 2 crewleden. Deze crewleden helpen bij het opbouwen van de ballon, rijden er achter aan en helpen ook weer met het opruimen van het luchtvaartuig. Natuurlijk kunt u al uw vragen stellen aan de piloot of aan een van de crewleden. Zij zullen u altijd tekst en uitleg geven over het ballonvaren. 

 

Wij stellen onze vaste mensen hier even aan u voor:

 • Edcar Vermeulen

  De oprichter en ook de eerste piloot van het team. Hij is via zijn vorige werkgever in contact gekomen met Van Harten’s Ballonvaarten in Barneveld. Na jaren crewen (ballonvolgen) opgeleid door Richard Verduijn en Peter van Harten. Door zijn strenge en zeer vakkundige opleiding haalde hij cum laude zijn praktijkexamen. In de zomer is hij dagelijks te vinden in de mand boven de Gelderse Vallei. In de winter zwerft hij over de hele wereld. Zo heeft hij onder andere ballongevaren in Oostenrijk, Frankrijk, België, Spanje, Portugal, de Azoren, Taiwan, Polen en Maleisië. Elke winter probeert hij een nieuw land te bevaren. Zijn ervaringen en verhalen deelt hij graag met u!

  Edcar Vermeulen
 • Gerhard van de Bruinhorst

  Heeft het ballonvirus opgelopen door zijn vader. Zijn hele leven speelt ballonvaren al een rol. Naast de dagelijkse ballonvaarten gaat Gerhard ook graag naar evenementen in binnen- en buitenland. Vindt het dus ook absoluut niet erg om de ballon ook in onbekend gebied weer terug te moeten vinden.

  Gerhard van de Bruinhorst
 • Redmar Smit

  Sinds zijn jeugd al te vinden op het startveld in Veenendaal. Zo kwam Redmar in contact met ons team en maakt nu zelf deel uit van de gezelligheid. Hij ontvlucht graag zijn kantoor een uurtje eerder om ook in het voor- en najaar op tijd te zijn.

  Redmar Smit
 • Corné Grinwis

  De beroepschauffeur woont op slechts 150 km van Barneveld. Als echte vriend en ballonliefhebber is hij altijd bereid om in geval van nood even heen en weer te rijden om een avondje ballon te volgen. Gaan we op buitenlands avontuur of staan we in het centrum van Barneveld tijdens Candlelight, Corné is van de partij.

  Corné Grinwis
 • Tonnie van Ommen

  De meest trotse en vriendelijkste opa van Wekerom. Hij is op woensdag niet bereikbaar, OPA DAG! Ook ballonvaren heeft een mooie plek in zijn grote hart. Hij geniet volop van een avond ballon volgen en deelt zijn passie en ervaringen graag met u.

  Tonnie van Ommen
 • Erik van Huigenbos

  De klussenier! Zijn 11e keer ballonvaren was bij ons en wij zagen direct zijn pure enthousiasme voor ballonvaren. In 2016 is hij in het team gekomen. Erik is opgegroeid in de regio Barneveld - Scherpenzeel en woont nu in Lunteren. Het maakt niet uit in welk weiland we landen, hij kent de boer; heeft waarschijnlijk zelfs het telefoonnummer of weet in iedergeval de weg naar de boerderij. Erik heeft een TOMTOM niet nodig

  Erik van Huigenbos
 • Lydia Laninga - Wijnen

  Op het platteland van Odijk groot gebracht, is dus graag buiten bezig! Dagelijks te vinden op de Universiteit van Utrecht. Was vrijwilliger bij ballonfiesta Barneveld en kwam zo in contact met Hot-R ballonvaarten. Lydia maakt graag tijd om vanuit Odijk naar Barneveld te komen om te crewen en bijzondere foto's te maken!

  Lydia Laninga - Wijnen
 • Youri Hoekendijk

  School, werk en ballonvaren! Dat probeerd hij allemaal zo strak mogelijk achter elkaar te plannen. Deze jongeling is in zijn hoofd al 3 stappen vooruit aan het denken. Zijn toekomstplannen zijn groots! Naast het volgen van de luchtballon van De Hebberd is hij daar ook actief al bartender. Wat hij ook aan het doen is, je ziet hem altijd genieten.

  Youri Hoekendijk
 • Theo Hulscher

  Deze ambtenaar is al jaren met pensioen en heeft daarom misschien wel de drukste agenda van ons allemaal. Een echte levensgenieter die altijd bezig is met één van zijn vele hobby’s. Hij kan alles vertellen over modelvliegtuigen, oude auto’s en wat de beste campings van Europa zijn. Tussen al deze bezigheden door komt hij graag vanuit Hoevelaken over om te crewen.

  Theo Hulscher
 • Joëll Hendriks

  Deze betaalde voetballer uit Scherpenzeel traint tweemaal in de week en staat in de basis van het eerste elftal van VV Harskamp. Een jonge enthousiasteling die drukte maakt voor 10. Hij zorgt altijd voor een lach op ieders gezicht.

  Joëll Hendriks
 • Albert Verbeek

  Deze verpleegkundige uit Amersfoort is geboren en getogen in Barneveld. Hij stond daarom als kind al uren aan het hek te kijken naar de ballonnen tijdens Ballonfiësta Barneveld. Nu, jaren later, loopt hij daar zelf! Albert kan uren vertellen over van alles en nog wat. De avond wordt nooit saai. Sinds de oprichting van Hot-R ballonvaarten is hij actief als crewlid en heeft er elke keer weer lol in.

  Albert Verbeek
 • Margreet Voogd

  In het dagelijks leven actief als chimpansee verzorgster bij Stichting AAP in Almere. Daarnaast op maandag en dinsdag bezig met de administratie van Hot-R ballonvaarten en natuurlijk het liefst elke avond mee op stap om de ballon te volgen. Is zelfs al jaren niet meer op vakantie geweest zonder dat de luchtballon daar bij was.

  Margreet Voogd
 • Piet Hazeleger

  Vroeger ging hij echt elke dag crewen. Tegenwoordig doet Piet het wat rustiger aan, maar hij is nog steeds elke week een aantal keren te vinden achter het stuur van de volgauto. In de winter gaat Piet ook graag mee op reis. Voor een ritje Portugal, Oostenrijk of Spanje draait Piet zijn hand niet om.

  Piet Hazeleger
 • Henk van de Bruinhorst

  Gaat dit jaar met pensioen! Henk is èèn van de eerste crewleden van Nederland. Al in de jaren ’80 ging Henk achter de ballonnen aan en nu is hij nog elke week 2 avonden beschikbaar. Naast zijn hobby ballonvaren heeft Henk ook een aantal klassieke tracktoren waar hij elke zaterdag mee rondrijdt in diverse toertochten over de Veluwe.

  Henk van de Bruinhorst
 • Claudia van Norden

  Gebakken lucht is haar specialiteit. Deze koekjesbakker was na 1 keer ballonvaren direct aangestoken met het virus. Zorgt graag voor iedereen en neemt voor iedereen de tijd. Gaat graag met ons mee naar het ballonfiësta in Joure en heeft vast nog wel een leuke anekdote over de ballonmeeting in Engeland

  Claudia van Norden

Arrangementen van Hot-R

Diner & Ballonvaart

Diner & Ballonvaart

 • Ballonvaart
 • Dineren
 • Nu € 180,- p.p.

Info

Groeps ballonvaart

Groeps ballonvaart

 • Locatie keuze
 • Maatwerk mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Familie & Privé ballonvaart

Familie & Privé ballonvaart

 • Familie / Privé
 • Elke dag mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Promotie mogelijkheden

Promotie mogelijkheden

 • Decoratie mand
 • Fotoshoots
 • Bedrijfspromotie

Info