Logo Hot-R ballonvaarten Barneveld

 • Puur ballonvaren

 • Ballonvaart

 • Facebook review 4

  Facebook Reviews ballonvaart HotR

  Prachtige ballonvaart gehad! Leuke ballonvaarder en compagnon. We zijn zelfs opgestegen vanuit eigen weiland, echt uniek!

  - Anna -

  Read more

 • Facebook Review 2

  Facebook Reviews ballonvaart HotR

  Wat een geweldige vlucht gisteren!! Eerst Diner daarna vlucht. Heb beetje hoogtevrees maar ging gauw weg! HOT-R heeft t geweldig gedaan, goede piloot en na afsluiting champagne met een geweldige uitleg over hoe dit is ontstaan! Aanrader voor iedereen!! Amazing!

  - Petra -

  Read more

 • Facebook review 1

  Facebook Reviews ballonvaart HotR

  een totaalplaatje. Eten en ballonvaren... t was een geweldige ervaring... de crew was echt leuk en maken de avond compleet...

  - Peter -

  Read more

 • Facebook review 5

  Facebook Reviews ballonvaart HotR

  Mijn droom is uitgekomen, na jaren. eindelijk heb ik de ballonvaart gedaan. prachtig en wat een uitzicht! wij hoorde gister dat het najaar geweldig is om een ballonvaart te doen, omdat het dan juist heel helder is. ook het eten was heerlijk!

  - Simone -

  Read more

 • Facebook review 3

  Facebook Reviews ballonvaart HotR

  Als je iets speciaals wil doen dan is dit een absolute (en betaalbare) aanrader. Alles geregeld, eerst gezellig relaxed en super lekker eten bij De hebberd en daar opgehaald worden door het team van Hot-R en na een zeer geslaagde vlucht , met gezelligheid , veel aandacht voor veiligheid en informatie voorziening, weer netjes terug gebracht. Een complete beleving.

  - Amell -

  Read more

Diner & Ballonvaart

Diner & Ballonvaart

 • Ballonvaart
 • Dineren
 • Nu € 180,- p.p.

Info

Groeps ballonvaart

Groeps ballonvaart

 • Locatie keuze
 • Maatwerk mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Familie & Privé ballonvaart

Familie & Privé ballonvaart

 • Familie / Privé
 • Elke dag mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Promotie mogelijkheden

Promotie mogelijkheden

 • Decoratie mand
 • Fotoshoots
 • Bedrijfspromotie

Info

Heeft u vragen? Wij geven altijd antwoord.

 • Het is een verrassing of cadeaubon!

  Het is een verrassing of cadeaubon!

  Als u bij uw bestelling via de website óf telefonisch aan geeft dat het om een cadeaubon gaat, versturen wij de tickets naar een apart adres of in blanco envelop. Schrijf uw wensen in het opmerkingen veld.

  Cadeaubon nu bestellen!

  #Durf te vragen!

 • Stel hier uw vraag!

  Stel hier uw vraag!

 • Wat als de ballonvaart niet door gaat?

  Wat als de ballonvaart niet door gaat?

  Aan de hand van de actuele ballonvaartverwachting van het KNMI, besluiten we elke dag opnieuw of het weer wel of niet geschikt is voor ballonvaren. Op de dag van uw ballonvaart nemen we net na de middag contact met u op. Mocht het weer die dag niet geschikt zijn voor de ballonvaart, dan plannen we in overleg met u een nieuwe datum. Heeft u een ballonvaart met diner, dan is ook het diner op de nieuwe datum.

  Het weer in Nederland is veranderlijk, daarom kunnen wij echt pas op de dag van uw ballonvaart mededelen of de ballonvaart wel of niet door kan gaan.

  #Durf te vragen!

 • Is er een leeftijdsgrens?

  Is er een leeftijdsgrens?

  In principe kunnen kinderen al vanaf 1,4m mee. Leeftijd speelt dus geen rol. Kinderen van 15 jaar of jonger mogen mee onder begeleiding van een volwassene. Over oudere passagiers (75+) overleggen wij graag eerst met u. Het is belangrijk dat iedere passagier minimaal een uur lang kan staan en zichzelf goed kan vasthouden tijdens de landing.

  #Durf te vragen!

 • Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

  Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

  De ballon stijgt 's avonds ongeveer 2 uur voor zonsondergang op. We hebben een uur nodig om de ballon op te bouwen en alles klaar te maken voor de ballonvaart. Het is gebruikelijk om ongeveer 3 uur voor zonsondergang aanwezig te zijn op het opstijgveld.

  Onderstaand schema geeft een indicatie van de aanvangstijd voor de avondballonvaarten.

  Begin apr 16:30u - eind apr 17:30u
  Begin mei 17:30u - eind mei 18:30u
  Begin jun 18:30u - eind jun 18:30u
  Begin jul 18:30u - eind jul 18:00u
  Begin aug 17:30u - eind aug 16:30u
  Begin sep 16:30u - eind sep 16:00u
  Begin okt 16:00u - eind okt 15:00u


  Voor de ochtendballonvaarten verzamelen we ongeveer een half uur voor het daglicht aanbreekt.

  #Durf te vragen!

 • Ik heb last van hoogtevrees, wat nu?

  Ik heb last van hoogtevrees, wat nu?

  In een luchtballon heeft u echt geen last van hoogtevrees, omdat er geen contact met de grond is. Ook voor mensen die normaal gesproken niet eens op een huishoudstrapje durven staan is ballonvaren geen probleem. Jaarlijks nemen we veel passagiers mee die last hebben van hoogtevrees. Wist u dat er ook ballonvaartpiloten bestaan die hoogtevrees hebben!

  #Durf te vragen!

 • Wat voor kleding moet ik aan?

  Wat voor kleding moet ik aan?

  In de mand is het tijdens de vaart niet kouder dan op de grond. Sportieve kleding die u tijdens een fietstocht zou dragen is prima. Ballonvaren is een outdoor-gebeuren; witte jasjes of pumps zijn zonder meer af te raden. Wij adviseren stevige schoenen of laarzen. Bij warm weer is een petje tegen de branderwarmte prettig.

  #Durf te vragen!

 • Waar stijgt de ballon op?

  Waar stijgt de ballon op?

  Wij proberen altijd op te stijgen of te landen in de plaats waarvoor u heeft gereserveerd. Echter zijn we afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Dit kan betekenen dat we op de dag van de ballonvaart de opstijglocatie moeten wijzigen. Hierin houden we zo veel als mogelijk rekening met uw wensen.

  Veel door ons gebruikte opstijglocaties zijn Barneveld, Veenendaal, Amersfoort, Putten, Wekerom, Otterlo, Wageningen, Apeldoorn, Woudenberg, Scherpenzeel, Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Stroe.

  #Durf te vragen!

Registreer hier uw 'Wilbrink' ballonvaart ticket

Een unieke actie van Lammert Wilbrink commercieel vastgoed BV, ze hebben u een prachtige ballonvaart cadeau gegeven. U vaart met ons mee in de Lammert Wilbrink luchtballon en na de landing krijgt u champagne en  een ballonvaart certificaat met ballonpin. Deze ballon biedt plaats aan 6 passagiers, in de mand heeft u dus alle ruimte. Onze piloot kan al uw vragen beantwoorden en wij zorgen ervoor dat u na de landing weer veilig teruggebracht wordt naar het beginpunt. De ballon zal altijd opstijgen vanuit de regio Gelderse Vallei.

Wanneer gaat u mee?

Heeft u van Lammert Wilbrink een uitnodiging ontvangen, dan kunt u de ballonvaarten hieronder registreren en uw gewenste datum inplannen. Op de dag van de ballonvaart krijgt u van ons een SMS met daarin het bericht of de ballonvaart doorgaat. Deze sms bevat ook de exacte verzameltijd en de locatie. U kunt er alvast rekening mee houden dat we u ongeveer 3,5u voor zonsondergang verwachten.

Vul onderstaand formulier in om uw tickets te registreren:

 

 

Privacybeleid Hot-R ballonvaarten

versie 1.0

https://www.hot-r.nl

Over ons privacybeleid

Hot-R ballonvaarten geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Hot-R ballonvaarten. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 04/05/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Over de gegevensverwerking

Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Webwinkelsoftware

Joomla

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Joomla. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Joomla heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Joomla is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Joomla maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen. Joomla behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren.

Payment processors

SNS bank

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van SNS bank. SNS bank verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. SNS bank heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. SNS bank behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. SNS bank deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van SNS bank's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. SNS bank bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Beoordelingen

Google / Facebook

Wij verzamelen reviews via het platform van Google / Facebook. Als u een review achterlaat via Google / Facebook dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Google / Facebook deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Google / Facebook publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Google / Facebook contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met Google / Facebook. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. Google / Facebook heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Google / Facebook behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Google / Facebook toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor Google / Facebook derden inschakelt.

Verzenden en logistiek

PostNL

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Facturatie en boekhouden

GAFPA

Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van GAFPA. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. GAFPA is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. GAFPA gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan Hot-R ballonvaarten op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeet verzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij, om misbruik te voorkomen, afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar u toe op het van u bij ons bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeet verzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Hot-R ballonvaarten. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

Cookies

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Cookies van derde partijen

In het geval dat softwareoplossingen van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

Contactgegevens

Hot-R ballonvaarten

Dorkinglaan 36

3772 PR Barneveld

Nederland

T (062) 377-5338

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactpersoon voor privacyzaken

Edcar Vermeulen

 

Altijd een passend ballonvaart arrangement! 

Bestel uw cadeaubon vandaag nog en wij sturen hem zo snel mogelijk naar u! Onze cadeaubonnen zijn gepersonaliseerd en worden altijd via de normale post verzonden. Heeft u de bon vandaag al nodig? Neem dan contact met ons op, we denken graag met u mee.

 

 

Een ballonvaart maken doet u niet iedere dag!

Wees vooraf goed bewust van uw persoonlijke voorkeuren. Stel uw ballonvaarder alle vragen die u heeft en zorg ervoor dat u de aandacht krijgt die u verdient. Een ballonvaart moet een pure belevenis zijn waar u dagen, maanden of misschien zelfs jaren lang van wilt kunnen nagenieten. Iedere vorm van iritatie of een klein misverstand kan dit genot beperken. Wij staan dagelijks voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Kies hier uw gewenste ballonvaart arrangement:

Diner & Ballonvaart

Diner & Ballonvaart

 • Ballonvaart
 • Dineren
 • Nu € 180,- p.p.

Info

Groeps ballonvaart

Groeps ballonvaart

 • Locatie keuze
 • Maatwerk mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Familie & Privé ballonvaart

Familie & Privé ballonvaart

 • Familie / Privé
 • Elke dag mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Promotie mogelijkheden

Promotie mogelijkheden

 • Decoratie mand
 • Fotoshoots
 • Bedrijfspromotie

Info

Wie zijn de mensen achter

Hot-R Ballonvaarten?

Opgegroeid in Barneveld, een heteluchtballon als normaal beschouwen en een passie voor gezelligheid. De basis benodigdheden voor een ballonvaartbedrijf waren al jaren aanwezig. Als gevolg daarvan werd op 1 mei 2012 Hot-R ballonvaarten opgericht door Edcar Vermeulen. Sinds de oprichting bestaat het gevarieerde team uit vakkundige piloten en erg enthousiaste crewleden. Maar wie zijn al die mensen, wat doen ze in het dagelijks leven en hoe kwamen ze in contact met ballonvaren? We stellen ze gewoon even aan u voor.

Lees verder

Mensen Achter Hot-R