Logo Hot-R ballonvaarten Barneveld

 • De Hot-R ballonnen

Wat is het materiaal waar Hot-R mee de lucht in gaat?

De eerste en daarmee ook de oudste manier van luchtvaart is nog steeds het basisprincipe van de huidige heteluchtballon. De gebroeders Montgolfier maakten in 1783 de eerste heteluchtballon. Toch was het pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw dat Don Cameron het tot een professioneel luchtvaartuig maakte. Vandaag is Cameron Balloons UK nog steeds de grootste en meest toonaangevende ballonfabrikant van de wereld. Cameron is een bewezen sterk en betrouwbaar product waarmee we uw veiligheid kunnen garanderen.

 

De onderstaande ballonnnen zijn in het beheer van Hot-R:

 • Cloudhopper

  In Nederland vind je slechts een aantal van dit soort kleine eenpersoons luchtballonnen. Deze ballon is voorzien van een frame wat bestaat uit een gasfles en een harnas voor de piloot. Er is geen mandje waardoor de piloot echt vrij onder de ballon hangt. Het ziet er misschien eng uit. Gelukkig is ook deze ballon voorzien van alle veiligheidscertificaten en keuringen.

  Specificaties


  Registratie: PH-ZSL
  Bouwjaar: 1998
  Merk: Sky Balloons
  Type: 16/25
  Cloudhopper
 • De Hebberd luchtballon

  Eind 2015 besloot restaurant De Hebberd om een eigen luchtballon aan te schaffen. Daarmee is de Barneveldse ondernemer Albert Hoekendijk de eerste en enige restauranthouder met een eigen luchtballon. In samenwerking met Hot-R ballonvaarten worden er sinds het voorjaar van 2016 ballonvaarten in combinatie met een 2-gangen diner aangeboden. Dit unieke concept bied passagiers de mogelijkheid om in een ballonvaart te maken met daarbij ook nog een heerlijk diner. De ballon bied plaats voor maximaal 5 passagiers, iets wat een belangrijk onderdeel is van het concept. Hierdoor is het namelijk erg persoonlijk en sfeervol, net zo als u gewend bent in het restaurant.

  Specificaties


  Registratie: PH-EET
  Bouwjaar: 2016
  Merk: Cameron Balloons
  Type: A-140
  De Hebberd luchtballon
 • MediaMarkt luchtballon (buiten gebruik)

  In samenwerking met MediaMarkt, Ede gingen we diverse keren peer jaar de lucht in met deze luchtballon. Deze rood met zwarte ballon was voorzien van MediaMarkt reclame en heeft ruimte voor diverse banners. Zo deden we ook ballonvaarten voor onder andere Samsung, Sony, Ziggo en Electrolux. In 2018 stopte de inzet voor MediaMarkt en sindsdien gebruiken we deze luchtballon voor onze eigen passagiers ballonvaarten tot maximaal 6 personen. Het logo van MediaMarkt is van de ballon afgehaald en momenteel is deze 'rood/zwarte' beschikbaar is daarna verkocht aan een ballonvaarder in Thailand. Hiermee komt er een einde aan de 12 jaar dat deze ballon in Nederland gevaren heeft.

  Specificaties


  Registratie: PH-MMO
  Bouwjaar: 2006
  Merk: Cameron Balloons
  Type: N-160
  MediaMarkt luchtballon (buiten gebruik)
 • VIP & Privé luchtballon

  Een ballon zonder reclame! Onze PH-HEC is een frisse gekleurde ballon waarmee we tussen de 2 en 4 passagiers per vaart mee kunnen nemen. De ballon wordt het meest gebruikt voor onze privé en VIP ballonvaarten. Door zijn herkenbare kleuren is deze luchtballon ook een geliefd opbject voor fotografie opdrachten.

  Specificaties


  Registratie: PH-HEC
  Bouwjaar: 2003
  Merk: Cameron balloons LTD
  Type: Z120
  VIP & Privé luchtballon
 • Lammert Wilbrink Commercieel Vastgoed

  Momenteel wordt er in Engeland hard gewerkt aan een nieuwe luchtballon. De fabriek in Bristol heeft van ons de opdracht gekregen om voor onze nieuwe sponsor een ballon te bouwen. Vanaf voorjaar 2019 zullen we in opdracht van Lammert Wilbrink Commercieel Vastgoed ballonvaarten gaan maken met hun eigen luchtballon.

  Deze ballon bied plaats aan 6/7 passagiers en zal voornamelijk gaan varen in de Gelderse Vallei.

  Specificaties

  Registratie: PH-WIL
  Bouwjaar: 2019
  Merk: Cameron balloons LTD
  Type: Z-180
  Lammert Wilbrink Commercieel Vastgoed
 • Evenementen luchtballon

  Regelmatig krijgen we uitnodigingen om te komen ballonvaren op ballonfiësta's in het buitenland. Zo zijn we afgelopen jaren al geweest in Portugal, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Taiwan, India en Polen. Het materiaal is vaak langere tijd onderweg en daardoor dus niet inzetbaar voor onze ballonvaarten in Nederland. Speciaal daarvoor hebben we de PH-JSH aan onze vloot toegevoegd. Met deze ballon kunnen we overal ter wereld evenementen bezoeken zonder dat onze sponsoren in Nederland daar hinder van ondervinden.

  Specificaties


  Registratie: PH-JSH
  Bouwjaar: 1998
  Merk: Cameron balloons LTD
  Type: N105
  Evenementen luchtballon

Arrangementen van Hot-R

Diner & Ballonvaart

Diner & Ballonvaart

 • Ballonvaart
 • Dineren
 • Nu € 180,- p.p.

Info

Groeps ballonvaart

Groeps ballonvaart

 • Locatie keuze
 • Maatwerk mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Familie & Privé ballonvaart

Familie & Privé ballonvaart

 • Familie / Privé
 • Elke dag mogelijk
 • Vanaf € 150,- p.p.

Info

Promotie mogelijkheden

Promotie mogelijkheden

 • Decoratie mand
 • Fotoshoots
 • Bedrijfspromotie

Info